Můj fyzioblog

Máme na světě další "Mojžíšovské" miminko. Mám radost, když i díky mé malé pomoci se v rodině povede takový zázrak!
Gratuluji rodičům! Nemohu jmenovat, ale oni to vědí.
A těm, kteří teprve pracují na miminku, doporučuji cvičení podle Ludmily Mojžíšové.
Při první návštěvě Vás vyšetřím, odstraním blokády žeber a páteře, probereme změnu životního stylu a doporučím konkrétní cviky pro vaše tělo. Nedoporučuji cvičit jen podle knížky nebo internetu! Také společně poodhalíme opravdovou příčinu, která je často maskovaná za bolestmi hlavy, zad, bolestivou menstruací nebo studenými končetinami. Je to jízda a musím přiznat, že mě moc baví, jak je každá změna viditelná při každé další návštěvě. 

Celý rok se těšíš, že si konečně odpočineš. A zrovna v nejnevhodnější okamžik to přijde. Hnusná krutá bolest někde na zádech, na krku, pod lopatkou a já nevím, kde všude. "Vždyť jsem v klidu! Jak to?!" Přitom stačí tak málo. Ale nejdřív si poslechni jednoduchou a léty prověřenou pravdu.

Určitě pokud tě bolí záda déle jak 3 dny. Je to jako když jedeš v autě. Když se rozbliká oranžová kontrolka, jedeš s tím hned do servisu! Bolest je oranžová nebo spíš červená kontrolka! To je třeba zastavit, aby nedošlo k dalšímu poškození auta.

Jako tvůj fyzioterapeut bych se nejdříve ptala, co děláš celý den? Co děláš celý den má větší vliv na tvoje tělo než 30 minutové cvičení. Jestli jsi prodavačka, chirurg, zdravotní sestra, kuchař nebo účetní je fuk. Většinu dne jsi v mírném předklonu s rukama před tělem. Kolikrát denně se narovnáš, tolikrát denně obnovuješ svoji páteř.

Jak držet a chovat miminko? 

Jak správně vybrat dětské botičky